top of page
  • fotografjohannaell

Bröllopsfotografering - när fotografen gifter sig!

Igår var det som ni alla vet alla<3dag och på mitt instagramkonto (Ni följer väl @fotografjohannaellen?? ) frågade jag om ni ville se lite av fotografierna från när JAG gifte mig med min man... Självklart svarade blev det ett rungande JA från alla härliga, peppiga följare då jag klippte ihop ett litet axplock med bilderna från bröllopet och delade på stories (självklart kommer bilderna även i detta inlägg för den som läser sig till slutet av texten 😉).


När jag kollade igenom alla bilder började jag minnas bröllopsdagen mer och mer och jag insåg vilket viktigt jobb det är att vara fotograf- och kanske framförallt bröllopsfotograf (eller också t.ex. födelsefotograf). Så unika ögonblick som aldrig går att återskapa; och så viktigt att brudparet klickar rent emotionellt med fotografen! Jag som fotograf får ju en väldigt viktig roll i deras dag och förhoppningsvis känner paret att jag förgyllt deras dag inte bara med magiska bilder utan med min närvaro som rolig och trygg kompis!


Jag insåg också hur varje bröllop är så unikt och så underbart att bevara för att sen få återkomma till. Alla detaljer som paret ofta spenderat månader att förbereda och drömma om - så viktiga i det stora och det lilla... <3


Sen började jag fundera på om ni, som var nyfikna på bilderna, kanske även ville läsa lite om bröllopet? 😊 Om ni inte vill det så sluta läs nu!


Jag och Andreas träffades när vi var 15 resp. 18 år (2009). Jag såg honom på håll vid foten av en slalombacke uppe i fjällen och tänkte för mig själv: Han där! Han vill jag gifta mig med! Sen blev det så! 💁‍♀️😅 Inte riktigt så enkelt kanske, vi fick t.ex. en dotter däremellan... men sen 2015 blev det i alla fall bröllop (lagom till att sonen började växa i min mage som en liten hemlighet <3 ) ! Vi gifte oss i en pytteliten kyrka utanför Nyköping; vigselförrättaren var en väldigt kär vän till båda våra familjer och musiken stod svärfar (piano) och min fd. fiollärare för. Klänningen var ett secondhandfynd som även min ena syster gift sig i några år innan (ett rent under att den passade oss båda med tanke på hur otroligt olika kroppstyper vi har 😅).


Festen var i en lada i närheten - riktigt sådär härligt lantligt med ljusslingor, björkris och stora långbord. Vi fick sååå mycket hjälp av familj och vänner att få ihop hela bröllopet och det är vi så tacksamma för.

Jag och A är riktiga foodies och ville ha ett relativt billigt bröllop utan att behöva kompromissa med "stil" och att det ändå skulle kännas som väldigt mycket "oss". Därför gjorde vi så att vi valde "italiensk familjefest" som temat för decor och mat. Storkok som osso bucco som serverades familystyle på borden i stora gjurjärnsgrytor vi lånat ihop, massvis med gott bröd, italienskt vin, chark osv. Efterrätt blev tiramisu och vi lånade även ihop massvis med kandelabrar och annat fint. Verkligen vår stil och så mysig, avslappnad stämning! 😍 Eftersom vi hade bröllopet i Nyköping och inte Stockholm där de flesta gäster bodde var det bara några som kunde stanna på "efterfest" i ladan. Det blev lugnt och mysigt med goda vänner och rätt som det var fylldes himlen av stjärnfall! Magiskt vackert! (Vi hade råkat pricka in ett datum som det årligen är massvis med stjärnfall - har aldrig sett något liknande!)


Såhär i efterhand finns det massvis med saker jag tänker att vi kunde ha gjort annorlunda, som kanske hade blivit lite bättre,... Men det var ändå en väldigt härlig dag med massvis av folk vi älskar. Och vi blev gifta. <3


Så... Det var lite detaljer om vårt bröllop! 😍 Här får ni se lite av bilderna som fotograferna Lanna Olsson och Niklas Börsting tog!Så vacker, pytteliten kyrka på landet! <3

Blommorna fixade svärfars fru som är florist! <3

Mitt hår fixade A's storasyster, sminket fixade jag själv. <3

Lilla älskade O fick nog i bänkraden och smög fram till oss under vigseln. <3

Örhängena fick jag av en bästis och håret... ja det har jag slutat färga mörkt nu för tiden...Hoppas ni får en härlig måndag!


73 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3 commentaires


fiaa_a
15 févr. 2021

Så tacksam att vi vi vara med och dela eran dag! Fina underbara människa ❤

J'aime

judithrydell
15 févr. 2021

Så fint det låter! Roligt att få lite inspiration när en själv går i giftastankar :)

J'aime
Linnea Åkesson
Linnea Åkesson
28 avr. 2021
En réponse à

Kanske värt att boka till nästa år Judith?

J'aime
bottom of page