top of page
  • fotografjohannaell

Familjefotograf - vad är viktigt?

Senaste tiden har jag känt ett ökat behov av att prata om något som ligger mig lite extra varmt om hjärtat; nämligen familjefotografering. Det är ju nämligen så att jag fotar familjer genom hela livet - från det att ni blir ett par till att ni förlovar er, gifter er, blir gravida eller skaffar husdjur, förlossningen, generationsfoto, studentfoto.. You name it! Jag älskar att få lära känna er och följa er genom livets alla viktiga skeenden.


Jag börjar dock märka att det finns vissa fotograferingar som kanske är... ska vi säga "enklare" att boka. Enklare att unna sig. Det är de där fotograferingarna som liksom har en "bra anledning" att bokas: bröllop, gravid, nyfödd... De där som bokas när någonting helt unikt och "once in a lifetime" pågår. Och det är ju en himla tur att ni inte skippar att boka dem, för där har vi ju bara en chans att bevara minnena på bild! 🙌 Men jag kan inte låta bli att bli lite ledsen av tanken på att de där alldeles "vanliga" familjebokningarna är färre. Jag kan tänka mig att det rådande ekonomiska läget gör att man kanske prioriterar bort vissa lyx-tjänster som inte känns direkt akuta... Men jag kan inte sluta tänka på att tiden går och era barn växer så fort...!


Under tiden som går växer även mina barn och ibland tillåter jag mig själv att tänka på alla "sista gången" som jag bara har sparade som bleknande minnen... Sista gången jag bar barnen i famnen. Sista gången de satt på sin pappas axlar och tjöt av skratt... Sista gången vi hade ett kittel-krig och tappade andan tills vi bara kramades och myste tillsammans i en hög på golvet. Sista gången jag fick en stor slemmig puss på kinden av ett litet barn som fortfarande pussades sådär med helt öppen mun. 😂👌 Vi vet aldrig när det är sista gången vi får uppleva de här sakerna. Är det inte värt att bevara på bild? Tänk om barnen är för stora för de där pussarna nästa sommar? 💕

Med det sagt... Jag förstår såklart att man i dagens läge måste prioritera var man lägger sina pengar. Så är det för oss alla och kanske mest kännbart för småbarnsfamiljerna? Då vill jag bara påminna dig om att en fotografering hos mig går att delbetala och om ni t.ex. väljer att köpa det minsta paketet nu kan ni alltid komma tillbaka senare och välja fler bilder om ni vill! 😊
54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page