top of page
  • jakessonprivat

Familjefotografering med äldre barn (och hund!)

Efter att ha ombokat lite på grund av höst-regn möttes vi en morgon på min favoritplats för familjefotograferingar. Parkeringen är precis bredvid och det ligger nära både pendeltåg och bussar. Och är naturligtvis drabbande vackert!


Mamma, storasyster och lillebror ville föreviga sin familj tillsammans med den 4-åriga valpen som senaste tillskott. Ofta kan fotografier vara mer än bara vackra bilder att se på och det här kändes som just en sådan fotografering. Jag brukar säga att stunden ni är med mig får ni chansen att umgås, leka och mysa, mer närvarande och intensivt än normalt. Inga skärmar som är med och stör och även äldre barn får chansen att sitta i knät och gosa. Det behovet försvinner nog aldrig riktigt helt, även om det ibland kan gömma sig djupt bakom olika fasader... Meningen är absolut inte att någonting ska krystas fram eller kännas konstlat - då blir bilderna sen bara påminnelser om en känsla av falskhet. Nej, hela poängen är att försiktigt och med fingertoppskänsla locka fram den där intimiteten som finns där men som i vardagen lätt slipper undan. En liten stund av total frid som kan vara ack så värdefullt för såväl en stundande tonåring som en kämpande mamma. <3


Personligen ser jag det som en stor ära att få vara den som lockar fram sådana guldstunder och sen bevarar dem förframtiden på ett respektfullt, varmt och äkta sätt.


"Tack fina Johanna för en minnesvärd dag då du lyckades att fånga stämningen och kärleken i vår familj. <3 " - Johanna
39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page