top of page

capturing the love -  
as the family grows...

Vad är en familj egentligen?

Familjefotografering; nyfödd, par, gravid, syskon, kompisar, mor- & farföräldrar med eller utan barnbarn?

Jag tycker att familjen är ett fritt begrepp som går över blodsband och kärnfamiljens gränser. Det som förenar en familj är kärleken och omtanken om varandra - och det är också den som vi vill minnas för alltid, eller hur? Min dröm är att få följa familjer genom allt viktigt i livet och det är för mig vad familjefotograf betyder: En som lär känna er och följer er genom förälskelser, graviditeter, bröllop, hundköp, husköp... ja allt som ni känner är vitkigt nog att bevaras på bild! Det bästa jag vet är när familjer berättar hur trygga och avslappnade de kände sig när jag fotade dem, för då vet jag också att bilderna får ett högre emotionellt värde eftersom de speglar härliga minnen för folk som älskar varandra. 

Kanske vill ni bevara  tiden i den magiska bäbisbubblan eller längtan efter nya familjemedlemmen.
Jag fångar gärna en lek mellan barnbarnen och morföräldrarna eller är ni ett äldre par som vill

bevisa att gammal kärlek aldrig rostar?

Johanna är en helt fantastisk fotograf, från första kontakt till slutprodukt får man så mycket hjälp, inspiration och tips! Vid fototillfället är det så avslappnat, roligt och lekfullt. Barnen tycker fotograferingen är så rolig och Johanna anpassar sina historier (instruktioner) efter barnens intressen så de hela tiden är med och leker fram bilderna. Och bilderna sen! Jag blev så lycklig av slutresultatet och kan inte vänta med att beställa hem bilder att sätta upp på väggarna. Dessa bilder blir ett minne för livet, att alltid komma ihåg när barnen var små, att alltid ha det förevigat på bild och att se lyckan i barnens ögon - finns det något viktigare i livet?

                                                                                                                                                                                                 - Terese

Familjefotografering Stockholm Haninge Nynäshamn
Familjefotograf Stockholm Haninge Nynäshamn Nacka Lidingö Tyresö
Gravidfotograf Stockholm Haninge Nynäshamn Nacka Lidingö Tyresö
Q&A
 • Hur går bokning & familjefotografering till?
  Ni hör av er till mig och vi pratar om era önskemål. Vi lär känna varandra lite mer och drömmer tillsammans om vilken magisk fotografering det kommer bli. Tid och plats bokar vi efter vad som passar. Ni får min utförliga guide med all information, alla tips och massvis med inspiration ni kan behöva! Jag hjälper er gärna med stylingtips eller att planera outfits som passar er, vädret och omgivningen. ​ När det är dags är det bra om alla är mätta och utvilade, lagom varmt klädda samt peppade på en mysig och rolig stund tillsammans. Jag möter er på plats och ser till att skapa en avslappnad, trygg och lättsam stämning. Ni kan lita på att jag ger er precis så mycket vägledning som passar er; så att ni kan slappna av och jag kan ge er magiska bilder tagna i äkta, vackra ögonblick. ​ Det råkar faktiskt vara så att jag även är utbildad beteendevetare (för att inte tala om mamma och moster/faster!) med stor erfarenhet av barn och att arbeta med dem. Ni kommer märka under fotograferingen att barnen får stort utrymme att leka och vara sig själva och att ni tillsammans får en underbar stund där ni får umgås, gosa och busa som aldrig förr. Jag arbetar alltid tryggt och lågaffektivt fingertoppskänsla för just era personligheter!
 • Tänk om det regnar eller nån blir sjuk?
  Väder och andra omständigheter är såklart alltid en faktor att räkna in. Strålande sol är inte nödvändigt för en vacker fotografering; mulet väder blir jättefint ljus. Spöregnar det eller är snöstorm bokar vi naturligtvis om utan extra kostnad. Detsamma gäller naturligtvis plötslig sjukdom. Allt information kring detta kan ni läsa i avtalet som ingår i bokningsprocessen.
 • Vad ska vi ha på oss?
  Vid bokning för ni en utförlig guide med stort fokus på styling och tips kring kläder! Jag har också en hel del information kring detta på mitt instagramkonto @fotografjohannaellen. Jag hjälper er gärna med styling och har en hel del plagg och tillbehör att låna vid fotograferingen! Hör av er så löser vi det. :) Viktigt är dock att ni har tillräckligt varma kläder - förskilt de kallare månaderna - så att ni slipper stora tunga ytterkläder som tar över på bilderna. Lager på lager är en bra regel och ull är ett hett tips! Ett annat tips är att klä på sig de yttersta lagren på plats strax innan fotograferingen så att ni inte riskerar att fläcka ner er på vägen dit. Särskilt lämpligt för er med småbarn som gärna ska äta lite mellanmål innan fotograferingen!
 • Inomhus eller utomhus?
  Ni väljer om ni vill fotas utomhus eller hemma hos er. Vill ni fotas utomhus har jag många vackra platser att välja mellan och vi kommer tillsammans fram till vad som passar er bäst. Vid alla fotograferingar gäller det att jag som fotograf har kontroll över ljus och annat som påverkar fotograferingen och det är därför kanonbra att vi tillsammans ser till att boka en plats som passar gällande tid på dygnet samt omgivning - för att garantera er de vackra bilderna ni förtjänar.
 • När på året ska vi boka?
  När ni vill fotas beror främst på vilka färger ni vill ha på bilderna. Höstens varma, mjuka färger eller sommarens och vårens grönska? Vinterns bleka, neutrala? Viktigt dock är att ni bokar i god tid - gärna månader i förväg! Särskilt om ni önskar fotas på en helg då dessa tider ofta planeras upp i först. Då har vi också tid på oss att förbereda och maximera upplevelsen för er.
 • Hur & när betalar vi?
  Vid bokningstillfället betalar ni avgiften på 1500:- för att bokningen ska bli bekräftad. När bilderna sen är klara skickar jag ett visningsgalleri till er. Där kan ni titta på bilderna i lugn och ro i upp till 5 dagar och välja ut era favoriter. Ni meddelar mig när ni valt färdigt betalar ni för vilket bildpaket ni valt och då kan ni betala mig, gärna med swish för enkelhetens skull, och jag skickar ett nedladdningsbart galleri med bilderna av högsta kvalitet. Alla priser är inklusive moms och jag är godkänd för f-skatt!

PRISER & BOKNING

iNFORMATION

En bokningsavgift på 1500:- betalas vid bokning för att garantera ert datum. Denna avgift är icke återbetalningsbar och gäller för samtliga paket - som betalning för själva fotograferingen och planeringsarbetet. Denna avgift dras inte från paketpriserna.  

Efter fotograferingen och jag redigerat bilderna får ni ett personligt digitalt galleri att välja bilder ifrån. Då kommer ni märka vilket av de nedanstående paketen ni vill ha för köp av digitala bilder och/eller produkter. 

VID KÖP AV PRESENTKORT BETALAS VALFRITT BELOPP DIREKT

ALL IN 

- mitt allra populäraste paket för dig som inte vill missa någonting

- Full support innan fotograferingen och en guide inför fotograferingen som jag skickar ut vid bokning

- Fotografering 30-60 min

- Samtliga redigerade högupplösta digitala foton i ert visningsgalleri

- Ett vackert personligt galleri där du själv väljer vilka bilder du vill ha

- 1 st fine art-förstoring 20x30 cm som ni väljer ut själva (värde 700:-)

7000:- (+ bokningsavgift 1500:-)

Lilla paketet:

- Full support innan fotograferingen och en guide inför fotograferingen som jag skickar ut vid bokning

- Fotografering 30-60 min

- 5 st redigerade högupplösta digitala foton att använda digitalt och framkalla själv

- Ett vackert personligt galleri där du själv väljer vilka bilder ni vill ha

 

 3000:- (+ bokningsavgift 1500:-) 

Mellanpaketet:

- Full support innan fotograferingen och en guide inför fotograferingen som jag skickar ut vid bokning

- Fotografering 30-60 min

- 10 st redigerade högupplösta digitala foton att använda digitalt och framkalla själv

- Ett vackert personligt galleri där du själv väljer vilka bilder du vill ha

4500:- (+ bokningsavgift 1500:-)

PRESENKORT

FOTOBOK

Förutom att ni såklart kan köpa till fler förstoringar av hög kvalitét kan ni nu även äntligen köpa till en fotobok! Ett så underbart sätt att ta tillvara på bilderna och låta familj och vänner ta del av bilderna i form av en vacker bok. 

Fotoböckerna jag erbjudet är lyxig så kallat lay fat-uppslag vilket gör att ni slipper den tråkiga delningen i mitten av boken. Ni väljer själva vilka bilder som ska vara med i boken, och så designar den tillsammans med mig enligt era önskemål. 

startpris 4000:-

NY BÄBISPAKET
Nyföddfotografering Tvillingar Familjefotograf Lifestyle

BÄBISPAKETET

Väntar ni smått? Underbart!  

Eftersom jag älskar att bevara de viktigaste ögonblicken i livet erbjuder jag ett paket för er som inte vill behöva välja mellan gravidfotografering och nyföddfotografering.

 

Och du, jag vet hur det känns. Du kanske inte känner sig så glamorös eller bekväm just nu, och du är faktiskt jättetrött... men sen när din älskade bäbis äntligen kommit ut finns en stor risk att du ångrar dig om du aldrig tog de där gravidbilderna. Jag har själv varit där. Just den här tiden kommer aldrig igen - Bevarade tiden då du bar på den vackraste skatten. "Tänk att det var just du därinne!" 

Och lita på mig; du ÄR vacker och jag lovar att jag kommer se till att du ser det på bilderna sen du med. Jag ger dig så mycket stöd och vägledning du kan tänkas behöva; gällande klädval, poser eller att få dig att slappna av med goda skratt och njuta av stunden. 

 

I paketet ingår bokning av såväl gravidfotografering (gärna med resten av familjen närvarande) som nyföddfotografering, som oftast sker i lugn och ro i ert eget hem. Det blir era första familjebilder! 

Du bokar då två fotograferingar samtidigt, och får 500:- rabatt på vardera fotografering (totalt 1000:- rabatt alltså!) Så värdefullt att få vackra bilder från den magiska bäbisbubblan. 

Bokning familj
bottom of page