top of page
  • fotografjohannaell

Barnkläder till fotografering

När man bestämmer sig för att unna sig en familjefotografering är det många som börjar fundera på passande kläder. Helt rätt! Kläderna gör så mycket för känslan i bilderna och det är egentligen en hel *eller halv åtminstone* vetenskap kring det. Alla som bokar fotografering med mig får, förutom personlig hjälp med styling, en guide med allt ni kan tänkas behöva inför en fotografering, inte bara styling utan massvis med andra tips också. Där finns en liten liten snutt som benämner köp av nya kläder. Det är inte något måste och absolut ingenting jag rekommenderar (kanske framförallt av miljöskäl?) men behöver garderoberna ändå fyllas på ungefär samtidigt som ni ska fotas är det kanske kul att det som handlas även passar bra till fotograferingen? (längre ner i inlägget får ni mitt bästa hack när det ska köpas kläder till fotografering!)

Det finns ju en uppsjö av bra barnkläderbutiker och om dessa går alltid att väga för och emot i oändligheten. Vissa föredrar en pga storlekarna, en annan pga miljöarbete och ett tredje för hur de behandlar genus. Jag kommer inte att gå in på den frågan här utan kommer endast tipsa om klädbutiker som har kläder som passar bra rent estetiskt. Det betyder inte att jag inte bryr mig om de andra aspekterna utan helt enkelt att ett så långt blogginlägg skulle nog ingen orka läsa just nu?😅


Hur som helst; vi har ju de klassiska affärerna. HM, Kappah och Lindex behöver knappast någon presentation. Vi vet vad vi får där; men missa för guds skull inte Kappahls nya Newbie-kollektion! Så otroligt fint och om möjligt ännu mer perfekt för foto med så down to earth- klassiska barnkläder. Lager157 har perfekta, prisvärda, neutrala plagg med tidlös design... Vi får inte glömma Zara som även de har en hel del klassiskt tidlöst och har lyckats med bedriften att osa vardagslyx trots relativt låga priser.


Men sen finns det ju en tjusning med mer unika, ovanliga plagg samt kanske framförallt från småföretagare, eller hur?

  • En av mina favoriter är Next Sverige | Handla mode och kläder online . Långt ifrån ett småföretag men så klassiska kläder på många sätt - dessutom till bra priser- och inte exakt samma som alla andra redan har. Väldigt roligt att kika på deras hemsida och se vad som finns där.


  • Sen har vi en som jag precis hittat men kläderna är så otroligt fina så jag kan inte låta bli att vilja köpa allt. 🙄 Butiken heter blue daisy (blue-daisy-wares.myshopify.com) och det är verkligen så fina plagg!  • Den näst sista är en riktig storfavorit. Jag fullkomligt älskar alla neutrala naturfärger, blandningen av material och tidlösheten med liten twist. Butiken heter Greenberry Kids och ni måste ta en titt! De lyckas verkligen sälja ett koncept!


  • Det sista tipset för idag är ett mindre företag som heter Mayas lilla garderob och ni hittar henne på instagram @mayaslillagarderob! Så otroligt mysig onlinebutik som ägs av en underbar mamma med sånt sinne för stil och kvalitet. Jag älskar också att hon är så personlig och aktiv på instagram så man får en väldigt personlig service. Så in och kika där med!


Nu ska ni få mitt enkla men ack så användbara tips till att hitta kläder för fotograferingen (eller generellt gällande styling). Välj färger när ni söker kläder! Alltså, filtrera urvalet på hemsidan till t.ex. Beige, vit, gul, grön, och rosa. Eller nu till hösten kanske Beige, brun, orange och grön. Ja ni fattar! Då ser man direkt vad som matchar och inte. Bäst är dock att ni väntar med några inköp tills ni läst igenom guiden jag har gjort - så ni har alla tips i förväg! 😍


Vad säger du? Var det någon av de här butikerna som du aldrig hade hört om förut? Hittade du kanske en ny favorit?


Nästa veckas torsdagstips tänkte jag skulle vara med tips för vuxna gällande kläder! Hur låter det?

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page